Jag var på Posten och hämtade ut en Snickers… :) *

..ja det är klart, i lådan låg något annat också! Ett Tamron AF 28-75 mm 2,8 närmare bestämt. Hade länge suktat efter en ljusstark ”normalzoom” och när det blev klart att jag till sommaren kommer att få äran att fota ett bröllop såg jag min chans att införskaffa detta! Hm, det gäller ju att motivera sina köp ordentligt.. 🙂

I tisdags hämtade jag ut detta, och sedan dess har det legat här hemma på en hylla och retat mig.. Skulle önska 48 timmar på mina dygn för att hinna allt jag vill, men i eftermiddags var det äntligen dags att testa ordentligt. Ner till min kära strand med nya objektivet!


En aning distorsion blir det på 28 mm, men inte så farligt tycker jag. Går ju lätt att fixa i PS.


En skarv som luftade vingarna, såg ut att längta ut till haaavs…

Sedan är det ju alltid så att jag hamnar i macrofotoläge, nästan oavsett vilket objektiv som sitter på… Men detta nya objektiv visade sig passa alldeles utmärkt till att fota macro med!

* Snickers, Twix eller liknande… eller bara några kolor om man beställer något smått. Det är en liten extra present som alltid ligger med i försändelsen från ett av de större nät-fotoföretagen, ni vet säkert vilket! 🙂

6 tankar om “Jag var på Posten och hämtade ut en Snickers… :) *

 1. Jodå, vet vilket. Beställde ett batteri till Måns precis. Då fick vi kolor. De var goda. Vilken smart marknadsföringsgrej de har.

  Dygnet behöver 48 timmar. Ja så känns det. Har inte hunnit fota så mycket som jag vill heller för kursen tar sin lilla tid. Men får se det som en investering i mitt fortsatta fotograferande på lång sikt.

  Fina bilder. Nu blir jag också sugen på ett bättre allroundobjektiv. Eller tele.

  kram Camilla

  • Ja visst är det en smart marknadsföringsgrej! Man förväntar sig ju en godisbit varje gång. 🙂
   Usch ja, tiden springer iväg och vissa dagar hinner man bara med alla ”måsten” och ingenting annat. Får vara glad för hyfsat väder på helgen så man kan lufta kameran. Idag var här grått och disigt men det gick ju att fota ändå!
   Åh man är väl alltid sugen på något nytt, jag har varit sugen på ett riktigt vidvinkel ända sedan vi var på Kullen, men har inte riktigt kunnat motivera ett inköp… och särskilt inte nu, haha! Men någon gång ska det bli!
   Ha det gott, kram

 2. Grattis till det nya objektivet!
  Och visst är det så, att man önskar fler timmar på ett dygn. Jag brukar försöka att sova ganska mycket mindre i perioder när jag känner att jag vill mycket…men det fungerar tyvärr inte i längden…så det är inget att rekomendera!
  Fina testbilder! Och en aning distorsion gör inte så mycket tycker jag i en bild som din första…kan t.om ge en konstnärlig känsla. 🙂
  MVH lena

  • Tack Lena!
   Ja sömnbristen kommer liksom på köpet när man har fullt upp, och den släpar efter och blir bara värre för varje dag som går, till slut fungerar man ju inte så värst optimalt…. Inget att rekommendera som sagt!
   Ja jag är nöjd själv. Har ju varit med om betydligt värre premiärfotningar med nya objektiv, men detta kändes väldigt bra direkt. 🙂
   Hälsn. Ulrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s