Ett gulligt möte…

…fick jag vara med om imorse! Skulle köra ner till Skåne för att köpa ett nytt objektiv 🙂 Hade just satt mig i bilen och var på väg ut från vår gata, ska svänga åt vänster och slänger en blick åt höger just när jag ska svänga.. och ställer mig på bromsen. Lämnar bilen igång mitt i korsningen, greppar kameran som ligger bredvid på sätet och snabbt (så snabbt det nu går med en opererad höft ;)) ut ur bilen och iväg…

Tre skator kretsade kring den lilla familjen, men de flaxade iväg när jag kom… Igelkottar är väldigt kvicka ibland och jag fick fota snabbt!

Kom kom mina små.. Mamman var väldigt stressad och att hon hörde mig gjorde väl inte saken bättre!

Nej inte dia nu, det får ni göra sedan!!

Puh, snart framme i den skyddande dungen…

Hallå, vänta på mig va!

Äntligen lite högt skyddande gräs, nu ska vi bara bli av med den där jobbiga människan också!!

Stackars kottemamman kollade hela tiden att alla ungarna var med. Och varje gång hon hörde ljudet av mig ryckte hon till och var på väg att rulla ihop sig. Så här lämnade jag dem ifred. Hoppas bara att de höll sig här i dungen och inte försökte korsa gatan på andra sidan, som är betydligt mer trafikerad!

På rätt plats, vid rätt tillfälle, med kameran inom räckhåll. Kanske man ska köpa en lott, plötsligt händer det.. 😉

10 tankar om “Ett gulligt möte…

 1. Åh så gulliga!!! efter att ha missat en hel andfamilj och en otrolig en-gång-på-tio-år-solnedgång så har jag alltid med mig kameran…men varken änder eller igelkottar har dykt upp ännu:-) Vad har du för kamera och objektiv? Jag har inte råd med mer än Canon 500D och 50mm objektivet men har kul med dem.

  • Ja de är verkligen otroligt gulliga! Jag orkar tyvärr inte släpa runt på stora kameran alltid men visst borde man! 🙂 Kör med mobilkameran ifall det dyker upp något. Har Nikon D90 och ett helt gäng objektiv, här var det 18-105 som satt på. Ditt 50 mm kanske är samma som jag har, 1,8. Helt underbart till porträtt! Ett fåtal objektiv räcker långt, man får vara mera kreativ istället. Jag har alltid världens beslutsångest när jag ska iväg, vilket/vilka jag ska ta med.

   • Ja det är ett 50mm 1.8 och det räcker ganska långt även om jag hoppas spara ihop till lite annat så småningom. Jag har en liten kameraväska som plånboken också får plats i så det funkar, det är aldrig tungt:-)

    • Jag upplever att efterhand som man lär sig mer och börjar prova nya sätt att fota, desto fler nya saker vill man ha. Eller rättare sagt, upptäcker man att man saknar 😉 Men låna funkar ju också 🙂 Ja en liten väska för de små korta rundorna har jag också. Men till t ex en helg blir det stora ryggsäcken 🙂

 2. Jättegulligt. Ja att ha med kameran på rätt ställe är bra. Men hur vet man när haha. Med andra ord är den alltid med 😉

  • Supergulligt! Nä här släpas inte, men så har jag missat flera fina fotolägen också.. skyller mig själv. Har börjat använda mobilen, och Instagram, mer och mer, är inte så dumt 🙂

 3. Det här var det sötaste jag sett på länge, vilken tur att just du kom där som kunde fånga det!

  Jag har också igelkottar här, men de kommer lite sent om kvällen, men njuter gör jag!

  Underbara bilder, Ulrika!

  • Ja jag hade verkligen tur, och kameran med dessutom! Brukar också annars bara se dem om kvällarna här. Kanske hade mamman blivit skrämd av något och beslutat att flytta dem..
   Tack snälla 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s