Premiär!

Ikväll var det dags, äntligen! Dags att testa mitt nya objektiv. Och wow, vi klickade direkt, kan man ju säga.. 🙂 Köpte det för flera veckor sedan men ville testa det med gråfilter på stranden. Och de beställda filtrena dröjde… och dröjde…  Hade även beställt filterhållare och adapterring från ett annat ställe och de kom efter två dagar. Men inga filter…. Men efter fyra veckor och tre väldigt irriterade telefonsamtal kom de nu i veckan. Morr… ska inte avslöja internetsajten men det finns nog inte såå många i Sverige som har ett stort sortiment av Hitech avtonade filter… Jaja, nu har de kommit i alla fall och det var dags för en strandrunda!


Här har jag dragit ner mättnaden ganska mycket, var väldigt mättade färger och jag kunde nog dragit ner ännu lite mera! Kvällens färger var helt otroliga. Här har jag solnedgången i ryggen.


Magentastick? Dessa filter ska ju inte ge det och jag har jobbat en del med vitbalansen i RAW men det kanske finns mer att göra.. det tar ju ett tag innan man liksom lär känna nya objektivet misstänker jag!


Funderade inte så mycket på kompositionerna ikväll utan bara flyttade mig runt lite på klipporna och testade olika vinklar. Gillar denna låga.. 🙂


Och man kan ”måla” med det också, tjoho 🙂

Japp, det känns som att jag aldrig mer kommer att åka ut på någon fotorunda utan detta objektiv! Och om någon undrar… Tokina 11-16 2,8 🙂

4 tankar om “Premiär!

 1. Jag älskar dina foton. Ska bli intressant att följa dig och ditt nya objektiv. snubbla gärna förbi incoherentphotos.wordpress.com och ge mig lite feedback då jag försöker förstå mig på allt som har med foto att göra. (nyfunnet intresse)

  • Tack så hemskt mycket, blir glad 🙂 Ja det är inte lätt att förstå sig på allt, särskilt inte i början! Enda sättet är att ge sig ut och fota, ofta och mycket! Och skruva på alla inställningar och se hur det påverkar bilden. Testa och testa igen! Och så småningom börjar man kunna se en röd tråd, ens egna stil som växer fram. Ska titta in till dig!

 2. Oh, ett sånt objektiv satt jag och funderade på igår. Jag vill verkligen börja köra lanskapsbilder 🙂 men har minimum 17 mm och jag vill ha lägre…Vad kör du på för kamera? Underbara bilder som vanligt! Och du, ska bli så roligt ses i Vårgårda 🙂
  Kram kram

  • Var vid stranden i eftermiddags och tog ytterligare några bilder med detta objektiv + gråfilter och ja, jag börjar komma bättre och bättre överens med det! Nikon D90 har jag.
   Jaa det ska bli så kul, himla roligt att ses igår också 🙂
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s