Underbara Hovs Hallar

I tisdags kväll var vi några fototokar som begav oss iväg till Hovs Hallar med kameror, stativ och kaffe… ”Fototokar” vill jag nog kalla oss eftersom vädret hela eftermiddagen var minst sagt oberäkneligt. Men vi beslöt att sticka ändå! Och när vi kört på E6:an  ett litet stycke hemifrån öppnade sig himlen fullständigt och det vräkte ner… Men vi resonerade som så, att närmast kusten brukar det ljusna… ett sådant här regn kan inte vara länge… och det värsta som kan hända är väl att vi får dricka kaffet i bilen, se på utsikten genom ett regnvått bilfönster och köra hem igen!

Tur att vi stack iväg, ibland måste man chansa lite! Tackar för trevligt sällskap, gott kaffe och en helt regnfri himmel! 🙂

12 tankar om “Underbara Hovs Hallar

 1. Ojojoj, sitter här frampå småtimmarna… väntar på att få gå hem och sova… Suckar av avundsjuka… varför har inte jag ett sånt fantastiskt ställe att åka till…. Men å andra sidn skulle jag ALDRIG få till något liknande i fotoväg så istället kan jag sitta här och njuta av gudomlig fotokonst!!!

  • Åh, bugar och tackar, vilka fina rader du skriver.. 🙂 Visst skulle du få till något liknande!! Men visst är det flera fantastiska fotoställen jag har inom relativt korta avstånd. Är verkligen lyckligt lottad! TACK snälla för kommentaren 🙂

 2. Underbara foton. Eftersom jag håller på att lära mig så mycket som möjligt angående foto så måste jag fråga hur du får till dessa bilder?
  Använder du gråfilter och långa slutartider? Du får gärna försöka förklara för nån som int begrip 🙂 Om du nu vill dela med dig av dina hemligheter?

  • Tackar tackar 🙂 Det är varken hemligheter eller konstigheter utan ganska enkelt. Kameran på stativ, vidvinkel, alltså en brännvidd på 10-20 sådär. Och sänk stativet så kameran kommer så lågt som möjligt. Gråfilter och lång slutartid precis som du skriver. Sedan är det bara att försöka hitta en snygg komposition. På sista bilden var det väldigt mörkt så där behövdes inget filter. Var lite spännande att klättra upp till parkeringen sedan. Tur att man har ficklampa i fotoryggan 🙂 Fråga på bara om du undrar något mera!

 3. Jättefina bilder på en fantastisk plats. Här blir man sällan besviken. Ni hade uppenbarligen tur med vädret. Det är sådana himlar man önskar vid havet när kameran är med.

 4. Härliga bilder Ulrika. Nu längtar jag till havet ju. Är det ditt nya filter du testat? Läckra himlar är det i alla fall.
  Kram

  • Tack!! Japp det är det nya filtret. Det är ju så typiskt, har alltid tidigare kört med heltonat och tyckt att det är väl helt ok, jag behöver inget annat… Men så var jag ju ute i Steninge med Magnus och fick låna hans Sigma 10-20 och så ett halvtonat filter. Sedan var det ju kört. Var tvungen att skaffa… så himla smidigt! Och skarven är ju verkligen ”utsuddad” på dessa, väldigt liten risk att sätta det för högt eller för lågt. Kanske ett tränat öga ser att/om jag satt filtret fel men jag ser det inte i alla fall, om det är så!
   Kram!

 5. Underbara bilder Ulrika, gillar allihop! Härliga blå toner och trevliga kompositioner. Klart man måste chansa, tycker att det är en höjdare att fotografera efter ett regn och precis när solen försöker tränga igenom det uppsprickande molntäcket.
  Hälsningar Måns

  • Tackar tackar, ja då är ofta ljuset som bäst! Och platsen är ju så vacker, är svårt att misslyckas. Skulle vara att man får hjärnsläpp med någon kamerainställning, vilket ju har hänt.. 😉
   Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s