On This Earth, A Shadow Falls….

Är fortfarande väldigt berörd av fotoutställningen vi besökte igår. Nick Brandt på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Den absolut vackraste fotoutställning jag sett hittills. Ja det kan mycket väl vara den vackraste fotoutställning jag någonsin kommer att besöka. Eller åtminstone den som gör störst intryck. För det är inte bara så att man blir imponerad av ljus, komposition och beskärning… Eller detaljrikedomen i bilderna… Eller att man blir hänförd av de söta små lejon- och elefantungarna. Nej denna utställning är mycket djupare och mera tankeväckande än så…

_DSC0175PS800

”Till minnet av Igor” säger Nick Brandt själv på audioguiden vi lånade… Igor var en afrikansk elefant som tillät Nick Brandt att komma tillräckligt nära för att ta denna bild år 2007. Två år senare föll han offer för tjuvjägare för sina betars skull.

Vid tidigare fotoutställningar på Dunkers har det suttit fullt av fotoförbudsskyltar inne i utställningslokalerna. Så gjorde det inte här, så jag tog några bilder. Men dessa foton kan såklart inte göra de underbara bilderna rättvisa, utan detta är en utställning som måste upplevas!! Och den drygt 6 minuter långa filmen som visas på utställningen måste ses! Usch, jag gick ut från filmvisningen med tårar i ögonen och en klump i halsen.

_DSC0184PS800

_DSC0193PS800

_DSC0180PS800

_DSC0189PS800

4 tankar om “On This Earth, A Shadow Falls….

    • Magiskt och mäktigt var det verkligen! Helt fantastiskt. Har aldrig blivit så tagen av en fotoutställning någon gång. Underbara bilder med ett så viktigt budskap!
      Ha det riktigt gott du också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s