Gatufoto – en ny spännande upplevelse…

Har länge velat prova på gatufoto. Jag säger ju alltid att naturfoto är min grej och inget annat, men det vet man ju inte förrän man provat förstås! 🙂 Så i lördags fick jag chansen att testa. Vi var ett gäng från Halmstad Fotoklubb som gav oss ut på stan med våra kameror. Och så skönt det var att få lite stöttning av varandra, det kände vi nog lite till mans! Det är inte så lätt första gången, att bara fotografera vilt främmande människor på stan… och även några bekanta.. 🙂

Började lite enkelt med att kolla kamerainställningarna med min yngsta dotter framför linsen. Hon tyckte verkligen att detta med gatufoto var superkul och fick många fina bilder! _DSC1011 800

Som synes har jag blandat svart-vitt och färg. Vissa bilder vill jag helt enkelt ha i färg, fast klassiskt streetphoto ska såklart vara i sv-v. Men ibland är det ju färgen som gör bilden! 🙂

Måste berätta om killen längst till höger på tredje raden. Liksom första bilden här nedan var även han utsatt för en svensexa och det är ju ett tacksamt fotoobjekt… Denne kille hade till uppdrag att sälja rosor för 10 kr styck och han ville förstås sälja en till mig. ”Nej men du kan få den stora äran att få ditt porträtt på Halmstad Fotoklubbs hemsida” sa jag. Varpå jag fick både ros och bild. Win-win hihi… Så nu måste jag förstås fixa in bilden på hemsidan också!

Klicka upp första bilden och bläddra igenom galleriet!

Detta var en rolig erfarenhet och absolut något jag vill ge mig på igen! Tack för alla glada leenden vi fick, och tack till er som följde med!!

6 tankar om “Gatufoto – en ny spännande upplevelse…

 1. Fina bilder! Jag älskar gatufoton men visst det känns lite obehagligt att rikta kameran mot okända människor. Men spännande och det och det är snabba ögonblicksbilder som gäller. Går ju inte att stå och joxa med inställningar mm för då har ju ögonblicket försvunnet.

  • Ja usch det var ju lite läskigt! OCH roligt! Jag skulle gärna åka till någons storstad – Göteborg eller Köpenhamn kanske – och gatufotografera igen. Man är lite fegare på hemmaplan tror jag! 🙂 Tack!

 2. Det finns inget fotoområde som du inte hanterar! Jag gillar skarpt din gatufotografi här, så himla kul 🙂

  Önskar dig en härlig, avkopplande vecka med foto och sånt som du tycker är kul 🙂

  Kram Tammy

  • Tack goa Tammy, men joho det finns det verkligen!! Men ja det var riktigt kul, men vi som gick tillsammans var ganska överens om att man är betydligt ”mesigare” på hemmaplan! Vi får väl sätta oss på tåget till Göteborg, Malmö eller Köpenhamn kanske! Vore himla skoj!

   Tack, och detsamma! Hoppas tillvaron lugnat ner sig lite nu.. 🙂

   Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s