Svalbard – Den nyfikna nallen

Söndag 7 sept

Nej jag är ingen morgonpigg person. Och att bli väckt i ottan är inget jag vanligtvis jublar högt över. Men när man hör Anders (eminente expeditionsledare Geidemark) banka på våra hyttdörrar och ropa ”Björn utanför båten”, ja då rusar adrenalinet upp i topp och man studsar ur kojen fast klockan inte ens är 4 på morgonen!! Den fina björnen från igår hade alltså beslutat att närma sig oss igen… På med tjocka kläderna, grabba tag i kamerorna och ut!

Gick ut genom dörren i aktern av båten och det var helt stilla och tyst. Varken såg eller hörde någon alls. Men när jag kom runt hörnet såg det ut såhär…


Där låg alltså nallen från igår! Nyfikenheten hade tydligen tagit överhand och den hade beslutat att ge oss en ny chans!


Kan ju försöka spela lite ointresserad…


Ja det är ruskigt tidigt på morgonen!!

Jag beslöt att flytta mig till en bättre position och gick hela vägen fram i fören, och då när jag lutade mig över relingen..


Men tjeena! 🙂


Alltså, du kaan väl ramla överbord?! Se så söt och snäll jag är.. 😉


Fast jag vill ju helst inte blöta ner tassarna!

Sedan blev det riktigt spännande, och det man INTE vill ska hända, är att isen tornar upp sig bredvid båten. Och därmed ger björnen större möjligheter att ta sig ombord…


Hej kompisar, jag är jättesnäll!


Åh köket!! 🙂


Se, jag sitter fint!!


Efter denna bild flyttade jag på mig, och missade tyvärr när björnen gick upp på den högre isen och ställde sig på bakbenen. Oroväckande nära båten. Så nära att Anders, eller om det var ”björnvakt” Stig, puttade till den med ett kvastskaft. De hade förstås även bössa och signalpistol redo hela tiden. Och tydligen är isbjörnar rätt så lättskrämda, för det räckte för att den skulle backa undan en bit.


Jaja, jag flyttar mig väl..


Snälle gode björnguden, låt någon ramla överbord! Det räcker med en enda..
Nej här är det ”tassvård” igen! Såg för gulligt ut!


Gaaahh! Misslyckats igen!! Åh jag älskar denna posen! 🙂


Då är det väl bara att vandra vidare! Mot nya jaktmarker…

Och så vandrade den fina björnen iväg över packisen. Ända tills vi inte längre kunde se den. Och jag är så ofantligt glad och tacksam över denna upplevelse! Så fantastiskt att se en vacker välmående isbjörn här i sin rätta miljö. Nu var faktiskt resan fullbordad. Och detta var bara fjärde dagen, av nio! 🙂

 

 

8 tankar om “Svalbard – Den nyfikna nallen

 1. Wow vad häftigt. Vilken cooling. Gillar absolut den där poseringen ”Jag försöker leka pannkaka”
  Men att den är så orädd. Brukar den få godis tro från båtarna som passerar eller den känner sig helt säker där i sitt isparadis. Men jag förstår att adrenalinet får fart i kroppen haha.
  Ses på fredag. Vi har lång bildväg så du får massor med tid att berätta hihi.

  Kram kram

  • Ja superhäftigt! Visst är pannkakeposen härlig. Samma som Mats bild i Vårgårda du vet 🙂
   Haha ja man kan nästan tro att den brukar bli matad. Men att isbjörnar är individer har vi ju blivit varse nu efter denna resa. Liksom alla andra djur och människor. Nej mata björnarna får man väl verkligen hoppas att ingen gör, då kan det bli riktigt farligt..
   Vilken härlig helg vi hade! Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s