Att försöka finna en känsla…

…i det mest banala och alldagliga av motiv. Sånt man bara går rakt förbi utan att alls reflektera. Är det inte just det som egentligen är själva essensen av naturfoto?

Minns särskilt när vi gick runt där, på utställningen ”Natur 2014” i Västerås. Det ena storslagna motivet efter det andra. Inget fel i det förstås, helt fantastiska bilder var det, allihop. Hur vackra som helst.

Men särskilt en bild sitter fortfarande kvar på min näthinna. Hade sett den här på nätet tidigare, men att se den printad och ramad var en verklig wow-upplevelse.

En simpel björkgren med några gamla fjolårslöv, som sträcker sig ner mot ett mörkt vatten. Hur spännande låter det?

Men fotografen hade lyckats trolla fram en känsla som var fullständigt magisk. Naturfoto när det är som allra bäst om ni frågar mig!

Dessa bilder är fotade förra helgen, när jag gick runt på ett av mina vanliga fotoställen och försökte leka med ljus och bakgrunder. Här finns verkligen inga storslagna motiv… Däremot konstaterade jag att de små blå hade tittat upp!

150309_DSC5996 PS 2 800

Ja just det – här kommer en länk till Bilden… Först i inlägget. Fantastisk bild! De övriga är ju inte så dåliga heller.. 🙂

 

 

10 tankar om “Att försöka finna en känsla…

 1. Snyggt Ulrika. Små vardagliga bortglömda detaljer. De är fina de. Om man ser dem.
  Och visst är det speciellt med bilder på så fina utskrifter som den utställningen är gjord på.
  Jag jagar fortfarande de blå här nere. Kanske har fått tag i ett bra tips nu. Men måste hinna ut och kolla upp det. Vi får se.
  Ha det gott och kram kram

 2. Härliga bilder!
  Här har du verkligen lyckats fånga det ”lilla” som så många bara går förbi utan att reagera. Gillar själv att försöka finna dessa motiv och försöka få fram det där lilla extra.

  Ha det gott,
  Erik

  • Ja ibland är det roligt att försöka skapa ett motiv av ”inget alls” liksom.. Med ett macroobjektiv har man ju större chans att lyckas förstås 🙂
   Tack för dina rader, ha det fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s