Att sammanfatta en kursvecka i Mullsjö…

…i ett enda blogginlägg, det är ju egentligen omöjligt. Men jag tänkte försöka ändå!

Alltså – idag för en vecka sedan åkte jag upp till Mullsjö för det som nu blivit en tradition för min del. En veckas workshop i ”personligt naturfoto” under ledning av Anders Geidemark.

Måste börja med att säga att läget i år var inte helt optimalt för min del. Var väldigt stressad, urless på mitt jobb, det kändes helt klart att en ordentlig semester var väldigt välbehövlig. Dessutom var det vääääldigt länge sedan jag fått minsta lilla dos med egentid. Något som också kändes väldigt tydligt. All eloge till min goa familj, de är en stor källa till glädje och energi, men jag behöver även egentid väldigt väl. Och då kanske det ärligt talat inte är det mest optimala att åka på kurs….
I alla fall, jag kan rutinerna i Mullsjö ganska bra vid det här laget. Och vet vilken energi man får av att komma dit! Det ingår, som tur är, långa egna pass som vi lägger upp hur vi vill. Sover eller bildbehandlar. Så egentid, det skulle jag få! Och framåt mitten på veckan, då hade jag liksom kommit ikapp mig själv! 🙂

Det finns två mål med en sådan här kursvecka för min del. Det ena är att enbart få ägna all tid åt min älskade hobby naturfotografi i en hel vecka. Och att få göra det med ett härligt gäng likasinnade! Det är så himla roligt och inspirerande!
Det andra målet, det är att få lite nya ”fotoögon”. För till stor del fotar man ju samma motiv och redigerar på liknande sätt. Inget fel i det, var och en har ju sin stil och den ska man inte försöka jobba bort, utan snarare utveckla ännu mera. Trots det, så skadar det absolut inte med lite ny input, nya idéer och uppslag. För min del blev svart-vitt en riktig aha-upplevelse denna vecka. Anders visade lite olika enkla sätt att få fram olika gråskalor i naturbilder, och jag blev helt såld! Kommer definitivt att jobba mera med detta. En helt annan känsla i bilderna blir det, dessutom gillar jag att mjuka till det lite med ett uns sepia.

Bilderna ligger i gallerier, klicka på första bilden för att sedan bläddra med pilarna.

Utflykt 1: Tunarp.
Ett vackert säteri med ljuvliga hagmarker. Dimman höll sig tyvärr borta, och jag var lat och använde inte mitt stativ. Jaa jag ångrar detta!! Dessutom hade jag fel inställningar på kameran hela tiden. Inte nöjd med bilderna alls. Så det är väl bara att åka dit igen…

Utflykt 2: Fiskdammarna
Åh vad jag gillar detta ställe! Motiv finns verkligen överallt! Nu syns det väl att jag börjar bli såld på sv-v… 🙂

Utflykt 3: Trollsjön
Trollsjön är helt magisk i den tidiga timman. Fast jag tror i och för sig den är magisk på kvällen också… Fast i år blev det mest bilder på de små linneorna för min del!

Utflykt 4: Ryfors gammelskog.
Nej, här stämde ingenting. Fick bara till ett fåtal bilder till min slutuppgift, som tur var! Så kan det vara.. 🙂

Slutuppgiften, ja! Anders hade även i år gett oss i uppgift att kreera en artikel på fyra uppslag. Bilderna ska ligga i en given layout, och det finns även möjlighet att skriva text, om vi vill! Jag tycker verkligen detta är en jätterolig uppgift! Vi får en färdig rubrik, och sedan är det ju upp till var och en vilken nivå vi vill lägga oss på liksom… Att utmana sig själv och göra det riktigt svårt för sig, bli riktigt djup och personlig, eller ta en enklare väg och lägga sig på en mer allmän nivå. Tror jag hamnade någonstans mitt emellan i år…

Ulrika

Tack till Agnetha – hos dig snodde jag idén att lägga in artikeln såhär på slutet. Visste inte att man kunde det här i bloggen så nu lärde jag mig något nytt… Läs Agnethas fina blogg HÄR.
Tack till alla kursdeltagare. Oavsett ålder, bakgrund och annat, så blir det alltid ett så härligt positivt gäng där i Mullsjö.. Så blir det när människor med samma intresse helhjärtat får ägna sig åt det som är allra roligast!
Tack till Anders! Du är bäst!

4 tankar om “Att sammanfatta en kursvecka i Mullsjö…

  • Mullsjöveckan är ju en av årets fotohöjdpunkter!! Är så himla roligt.
   Tusen tack Lena! Hoppas du lyckas få en plats till nästa sommar 🙂
   //Ulrika

 1. Det låter helt underbart. Och så är jag lite avundsjuk att du fått fotografera Linneor som är en av mina favoritblommor. De finns nämligen inte i mina trakter. Fantastiska foton och jag kan förstå din förtjusning i de svart/vita naturbilderna. Det är verkligen vackert när de är bra dom dina. Tack för ett mycket inspirerande, fint och intressant inlägg.

  • Tack snälla Lena! Älskar att fota linneor. Brukar passa på i Mullsjö om jag är där den vecka de blommar. Ja det blir mer sv-v, det är en sak som är säker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s