Vissa låter livet bara ske…

…ja jag har själv varit sådan! Jobbade i alltför många år på ett av våra ”statliga verk”, åtminstone var det ett statligt verk då… En dag fick jag nog och sade upp mig för att byta bana och börja plugga igen. Ett av mina allra bästa beslut! Det kändes direkt när jag kom in på utbildningen att det var helt rätt!

En dag åkte jag till min gamla arbetsplats för att hälsa på. Glad i hågen och full av ny energi. Där var allt sig likt. Stämningen var precis lika negativ som vanligt, och jag kände mig nästan som en förrädare… I vissas blickar kunde jag läsa ”svikare, du ska ju gå kvar här och gnälla med oss andra”…

Detta är nästan 15 år sedan nu. Men visst är det konstigt! Åter igen det där med avundsjuka och missunnsamhet. Varför är det så svårt att unna andra lycka och framgång? Visst, vissa av mina gamla kollegor gjorde ju det, men..

Gillar när folk har ambitioner och vill utvecklas! Någon sa att ”meningen med livet är att vara nöjd med var man är och vad man har”. Nej det känns tveksamt! Blir så imponerad av de som vågar sälja hus och hem, köpa en segelbåt och bara sticka iväg! Nej jag är för feg för att göra något så drastiskt..

Imorgon är det raka spåret in i ekorrhjulet igen, nu är friheten slut för denna gång…  Och åtminstone någon liten förändring måste nog snart ske, om jag inte ska bli galen! Det parti som föreslår 6-timmars arbetsdag vid nästa val – ni får min röst!

Att gnälla och klaga är som att sitta i en gungstol – man är sysselsatt men kommer ingenstans! 

8 tankar om “Vissa låter livet bara ske…

 1. Underbara bilder! Sorgligt det där med missunnsamhet, det har jag aldrig förstått. Det borde ju vara en sporre istället, om någon annan an så kan jag också? ! Hoppas du får en fin start på vardagen, ändå!

 2. Härliga bilder med stor känsla av frihet, världen ligger där öppen…faktiskt för de flesta i vår del av världen.
  Själv ska jag vid 56 års ålder plugga till förskollärare efter att ha hoppat av utb tidigare och nu jobbat utan legitimation i 30 år…blir klar lagom till 60-årsdagen :)…men livet är väl inte slut vid 60? Det finns år kvar att använda kunskap…kanske jobba deltid, forska…söka chefstjänst etc…skriva bok…!!!!!!
  ha det gott!

  • Åååå Lena vad härligt det låter!! Nu blir jag jätteinspirerad! Har ju tänkt att man är nog för gammal för att ge sig in i studievärlden igen men kanske inte ändå… Underbart!! Du har helt rätt. 🙂
   Tack och stort lycka till!!

 3. Fina bilder som alltid!

  Har själv nyligen bytt karriärbana efter ett decennium som forskare. Jobbar numera på kommunen. Kanske ett steg nedåt vad gäller social status men ett steg uppåt i alla andra avseenden.

  Men jag tror att attityderna förändras över tid. Kanske beror det i viss mån på vilken typ av arbetsmarknad varje ny generation möter? Visst finns det alltid en del avundsjuka när det går bra för någon annan, men inställningen att någon som slutar och byter karriär är en svikare eller en förlorare är (till vissa av mina äldre tidigare kollegors förtret) helt obegriplig för de flesta människor i min egen generation som har en väldigt krass inställning till arbetsmarknaden. Jobbet är just ett jobb, inte en del av personligheten eller ett kall, och är man inte nöjd så söker man sig vidare så fort som möjligt. Om det är en bättre inställning eller inte vet jag inte. Kanske bara annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s