Ramsvik ~ En återblick

”Bättre sent än aldrig” heter ju det klassiska talesättet. Och här kommer en samling bilder som verkligen har legat till sig på min hårddisk! Ett halvår nästan. Det var i början av september förra året, som vi var fyra fototokiga tjejer som åkte till Ramsviks vandrarhem en långhelg för att leva, andas, babbla naturfoto. Helt underbart kul! Några av oss stannade hela fyra dagar dessutom. Hur härligt som helst.


Precis vid vattnet ligger Ramsviksgården som vi hade helt för oss själva. Perfekt!

Första kvällen tillbringade jag och Camilla på bryggan, medan vi inväntade vårt sällskap. Fick en vacker himmel över Ramsviks camping.

Och medan mörkret föll och jag försökte få kläm på bästa inställningarna för att fota stjärnhimmel, såg jag plötsligt något grönt på displayen! Jomenvisst! Norrsken, ända nere i Bohuslän. Vem hade anat det!! Nu vet jag bättre, och är förutsättningarna rätta kan det synas ännu längre söderut.


Visst syns det lite grönt på himlen! Så häftigt, det syntes inte med blotta ögat, men kameran fångade upp de gröna nyanserna minsann!

Grosshamn var målet för nästa dags fotografering. Både dagen och kvällen tillbringades där och det blev både lite macro med den gamle Tysken, och vidvinkel när solen gick ner. Och det är ju då man kan börja leka med de långa slutartiderna! Klicka på någon av bilderna och bläddra med pilarna.

Nästa dag vaknade vi i ottan! Är man naturfotograf räds man inte tidiga morgnar. Fast att man många gånger formligen får tvinga sig till att lämna goa kudden, är nog närmare sanningen… Dessutom vet man ju inte förrän senare ifall det verkligen är värt mödan. För det mesta är det ju helt klart värt det, och vi fick just en sådan morgon! Under några magiska minuter var världen rosa…

Denna plats vi tillbringat morgonen på, låg 15-20 minuters promenad från vårt boende. Beslöt att gå dit samma kväll också. Det var fest på Ramsviks camping när vi passerade och man hade placerat ut marschaller utmed stranden.

En helg går fort och nästa dag var det dags att åka söderut och hemåt igen. Tack igen för en härlig helg, Anna-Karin, Camilla och Marie! Vart åker vi nästa gång tro? 🙂

En tanke på “Ramsvik ~ En återblick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s