Tall Ships Race i Halmstad 4-8 aug – en hel massa bilder!

Ingen i Halmstad med omnejd har väl missat att staden under helgen som gick var målhamn för Tall Ships Race! En fantastisk folkfest blev det, och jag läste någonstans att det var det största arrangemanget i Sverige i år… Man gissar på att det kom runt 400 000 personer från torsdag till måndag. Helt otroligt! Läs mer på Tall Ships Race Halmstads sida!

Dessa dagar bjöd förstås på många härliga fotomotiv och minneskortet fylldes flera gånger om… Här kommer ett blandat urval bilder!


Loth Loriën och Thalassa som besökt flera marinfestivaler.


Bark Europa som körde sjörövarstil, här vek man inte seglen så noga minsann! Men enligt uppgift seglade de helt exemplariskt… 🙂


Dramatisk himmel!


Snygga galjonsfigurer fanns det gott om.


Bark Europa igen.


Detta var tydligen norra Europas största mobila pariserhjul. Ja det var stort!


Den mörka båten på vänstersidan är ryska Sedov, störst med sina 122 meter!


Båten med lamporna på masterna är colombianska Gloria, där besättningen mannar riggen när man lägger till i hamn. Pampigt! Missade tyvärr detta…


Timbuktu och Damn! fick hela Ocean stage-området att svänga ordentligt 🙂


Söta September, gillar henne!


Rickard Söderberg, tenor med hårdrocksstil… Gillar både hans röst, attityd och åsikter! Heja Rickard! 🙂


Peter Wahlbeck, säga vad man vill om honom men monologen om Ullared var hur kul som helst… Här gör han ”Fångad av en stormvind” helt oförglömligt!


Avslutningsfyrverkeriet som aldrig tog slut…

Trodde ju att detta till största delen skulle vara en naturfotoblogg, men denna helgens bilder var jag bara tvungen att lägga upp… 🙂 En underbar helg, vill ha Tall Ships Race i Halmstad varje sommar!!

2 tankar om “Tall Ships Race i Halmstad 4-8 aug – en hel massa bilder!

  1. Hej Ulrika!
    Som du vet kommenterar jag bara din blogg på FS, så den här kommentaren ser du inte. 🙂 Men det var en för härlig bildsvit i alla fall. Jag har själv en gång sett matroserna paradera på råren på en fullriggare. Det är pampigt och förmodligen farligt.

    Rickard Söderberg har jag aldrig lyssnat på, men bilder av honom dyker upp här och där. Killen är ett tacksamt fotoobjekt, som klippt ur en Wagneropera!

    /EGW

    • 🙂
      Men jag bloggar ju så sällan på FS nu, du är ♥ -igt välkommen hit istället! Tackar för det, ja det är säkert en imponerande syn.
      Ja han är riktigt rolig att fota, det har blivit några bilder.. En artist som bjuder på sig själv till max!

Lämna en kommentar